Medya ve Sinema-TV

Kim Milyoner Olmak İster'in 5 milyon liralık sorusu, cevabı ve soruda yer alan ayet

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Berk Göktaş, geçen hafta 5 milyonluk soruyu açtırmaya hak kazanmıştı. İşte 5 milyon Liralık soru ve doğru cevabı ve soruyla ilgili ayet:

Kim Milyoner Olmak İsterin 5 milyon liralık sorusu, cevabı ve soruda yer alan ayet

ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster programında en büyük ödül olan 5 milyon TL'lik soruyu açtıran Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Berk Göktaş isimli yarışmacı, soruya doğru cevap vererek büyük ödülü kazandı.

Yarışmanın son bölümünde Berk Göktaş 1 milyonluk soruyu doğru yanıtladı. Soru: "23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin birinci dönem milletvekillerinden hangisi, milletvekili olduğu ille doğru eşleşmiştir?" Şıklar ise;, 'A- Mustafa Kemal Paşa, Antep', 'B- Kâzım Karaberkir Paşa, Erzurum', 'C- Miralay İsmet, Malatya' ve 'D- Fevzi Paşa, Kozan' şeklindeydi.

Göktaş, seyirci jokerini kullandı. Seyircilerin yüzde 47'si 'C- Miralay İsmet, Malatya' cevabını verdi. Ancak yarışmacı, seyirciye katılmayarak soruya 'D- Fevzi Paşa, Kozan' doğru yanıtını verdi. Böylelikle 1 milyon TL'lik ödülü kazanmış oldu. Kim Milyoner Olmak İster Berk Göktaş 5 milyon TL değerindeki final sorusunu açtırmaya hak kazanmıştı.

KİM MİLYONER OLMAK İSTERDEKİ 5 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ SORU

Bakara suresiyle, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, "biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diye isyan edip Hz. Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

  • A- Mercimek
  • B- Soğan
  • C- Nohut
  • D- Sarımsak

BERK GÖKTAŞ DOĞRU CEVABI VERDİ VE ÖDÜLÜ KAZANDI

Yarışmacı, büyük ödül sorusuna 'C- Nohut' cevabını verdi. Yarışmacı doğru cevabı vererek büyük ödül olan 5 milyon TL'nin sahibi oldu.

Bakara suresinin 61'inci ayetinde 'sarımsak, mercimek ve soğan' yer alıyor. Buna göre; 5 milyonluk sorunun cevabı nohut.

 BAKARA SURESİ'NİN 61. AYETİ

Bakara suresinin 61'inci ayeti şöyle:

"Hani, “Ey Mûsâ! Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız. O hâlde, bizim için Rabbine yalvar da, o bize yerden biten sebze, kabak, sarımsak, mercimek, soğan versin” demiştiniz. O da size, “İyi olanı düşük olanla değiştirmek mi istiyorsunuz? Öyle ise inin şehre! İstedikleriniz orada var” demişti. Böylece zillet ve yoksulluk onları kapladı. Onlar, Allah’ın gazabına uğradılar. Bunun sebebi, onların; Allah’ın âyetlerini inkâr ediyor, peygamberleri de haksız yere öldürüyor olmaları idi. Bütün bunların sebebi ise, isyan etmek ve aşırı gitmekte oluşlarıydı."

5 milyonluk soruya Berk Göktaş C nohut yanıtını verdi.

Doğru yanıtı veren Berk Göktaş, 5 milyonluk büyük ödülü kazandı. Berk Göktaş, "Çok heyecanlandım. Daha önce hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. Ne olursa olsun çekil demezlerdi. Buraya gelmem de destek olan herkese teşekkür ederim." dedi

BERK GÖKTAŞ KİMDİR?

Berk Göktaş, Kenan İmirzalıoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği Kim Milyoner Olmak İster’’de 5 milyon TL değerindeki final sorusunu bilen yarışmacıdır.

Berk Göktaş 19 yaşında, aslen Çanakkaleli ve İstanbul’da yaşıyor. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisi...

 Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Berk Göktaş, ülke genelinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) gösterdiği başarıyla dikkatleri üzerine çekti. 

YKS'de elde ettiği 71. sıra ile dikkatleri üzerine çeken Göktaş, sadece akademik başarısıyla değil, aynı zamanda fizik ve uzay alanlarına olan ilgisiyle de tanınıyor. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde ikinci sınıf öğrencisi olan Berk Göktaş, yüksek lisans için yurt dışına gideceğini belirtti.

Yorumlar